NRK Meny

Myntekrydret skuronnsuppe

Skuronn er det vel ikke så mange som driver med i dag. Men ikke la det stoppe deg fra å nyte Sigmund Kaarstads fantastiske suppe med mynte og sitron.

Slik gjør du

Miks 3/4 av bønnene med laken til en fin puré i hurtigmikser.
Hell pureen i en kasserolle. Tilsett vann og buljong. Kok opp og skum av.

Legg snittede bønner i suppen sammen med løk, hvitløk og oppskårne tomater. Hvis løken er fersk med stilk, kan stilken snittes i ringer og tilsettes senere. Kok 5 minutter.

Tilsett resten av de hvite bønnene og eventuelt snittet løkstilk. Kok 3 minutter til. Smak til med salt og pepper.

Legg mynte i hver sin suppekopp og øs suppen over. Drypp på olje og press i sitronsaft.

Tips

Istedenfor snittebønner kan du bruke andre grønne bønner.

Serveres med flatbrød, eller med grovbrød og ost.

Kilde: Sigmund Kaarstad