Myke tynnbrød og oliventapenade

Myke tynnbrød med oliventapenade serveres til grillet salat og lammestek.

Foto: Eva Robild / SVT

Myke tynnbrød og oliventapenade

Hjemmelaget oliventapenade og ferske tynnbrød er godt tilbehør til grillmaten.

Slik gjør du

Oliventapenade

Ha alle ingrediensene i en blender, utenom parmesan og salt. Kjør alt til en grov krem. Bland inn parmesanen for hånd og smak til med salt. Oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet.

Myke tynnbrød

Smuldre gjæren i bollen. Tilsett fingervarmt vann og rør om. Tilsett nesten alt melet. Ta vare på litt mel til utbakingen. Ha i salt og olje og kna sammen til en myk og smidig deig. La deigen heve i cirka 40 minutter.

Ha deigen på et bord og del den i åtte. Kna hver del en liten stund og trill den sammen til en bolle. Kjevle ut bollene til 3-4 millimeter tykke leiver.

Varm en stekepanne, gjerne jernpanne, til maks varme. Senk varmen når du begynner å steke, ellers blir brødene fort brente. Pensle brødene med litt olivenolje før du steker dem i den varme stekepannen. Stek brødene noen minutter på hver side. Du ser selv når det er på tide å snu dem. Legg de ferdige brødene i et kjøkkenhåndkle.

Tips

Myke tynnbrød og oliventapenade er flott tilbehør til lammestek og grillede grønnsaker.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT