NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Myk marengs med vaniljekrem og mojitobær

Tina Nordström fyller marengsen med vaniljekrem og det hun finner av bær og så ruller hun den som en rullekake.

Foto: TV4

Myk marengs med vaniljekrem og mojitobær

Har du prøvd med risnøtter i marengsen? Tina Nordström vil ha litt tyggemotstand i marengsen. Hun fyller den med vaniljekrem og bær og ruller den som en rullekake.

Slik gjør du

Marengsbunn
Forvarm ovnen til 130 °C.

Pisk eggehviter og sukker til luftig marengsmasse og vend inn risnøttene.
Legg et bakepapir på stekeplaten og pensle det med smør. Dryss over kokos. Smør marengsmassen utover. Sett i ovnen og stek i ca. 45 minutter.

Ta marengsen ut og snu den opp ned på et nytt bakepapir.

Vaniljekrem
Visp sammen maisenna, eggeplommer og 1 dl melk i en bolle.

Kok opp resten av melken, kaffefløten, sukker og mynte. Sil av myntebladene.
Hell den varme myntemelken i eggeblandingen mens du visper.

Kok forsiktig opp kremen i en kasserolle, visp hele tiden til den tykner og blir fin og glatt. Ta kasserollen av varmen.

Hell i kremen i en ny form og avkjøl i isvannbad eller i kjøleskapet (det tar minst 2 timer i kjøleskapet).

Tilsett litt pisket krem for å få en luftigere krem når den skal serveres.

Smør et tykt lag vaniljekrem midt på den myke marengsen. Legg på mojitobærene. Brett over marengsen.

Mojitobær
Bland bær og grovhakket mynte og smak til med lime og rom.

Tips

Min ovn er av den gamle typen. Men har du en varmluftsovn går det fortere å steke marengsen. Kjenn på midten, den skal kjennes litt seig. Gjennomstekt, altså.

Flere oppskrifter: Tinas sommerkjøkken

Kilde: Tina Nordström i TV-serien Tinas sommerkjøkken/TV4