Muskatstekt kylling med gresskar og spinat

Muskatstekt kylling med gresskar og spinat smaksatt med mye muskat og en hel hvitløk.

Foto: Fra TV-serien Ei verd av krydder (Spice Trip) / Channel 4

Muskatstekt kylling med gresskar og spinat

Utbeinet kylling fra TV-serien Ei verd av krydder som er smaksatt med hvitløk og muskat. Den blir en imponerende hovedrett i et middagsselskap.

Slik gjør du

Be slakteren beine ut kyllingen for deg. Kyllingen stekes fort og jevnt når beina er tatt ut. Internett er fullt av instruksjonsvideoer, hvis du vil gjøre det selv.

Sett ovnen på 200 °C/400 °F/gas 6. Krydre kyllingen på begge sider. Riv over godt med muskat.

Bruk en stor stekepanne på medium varme og varm opp olje. Legg på kyllingen, skinnsiden ned. Stek i noen minutter til skinnet er gyllent og sprøtt. Ta pannen av varmen og riv over litt mer muskat hvis du vil.

Legg løkringer, hvitløk, og sitron i et lag i en ildfast form. Dryss over timian. Legg på kyllingen med skinnsiden opp. Stek i 25-30 minutter til kjøttet er gjennomstekt. (Sjekk ved å stikke i kjøttet, hvis saften som kommer ut er klar er kyllingen ferdig.) Dekk til formen og la den stå og hvile.

Gresskar og spinat
Skrell gresskaret og del det i store terninger. Ha bitene i en annen ildfast form. Ha på olivenolje så bitene har fått et lag. Ha på krydder og brekk opp kanelstengene og legg dem over. Bland godt sammen med hendene. Sett gresskaret i ovnen sammen med kyllingen. Det skal ta omtrent like lang tid å bli ferdig, kanskje noen få minutter lenger.

Mens kyllingen hviler stekes spinaten i en stor panne sammen med smør. Krydre og riv over muskat.

Servering
Ta kyllingen ut av formen, ta vare på den stekte løken og stekesjyen. Skjær opp kyllingen, hell over steksjyen og server med løk, spinat og gresskar. Avslutt med litt yoghurt på toppen.

Tips

Flere oppskrifter: Ei verd av krydder

Kilde: Fra TV-serien Ei verd av krydder (Spice Trip)/Channel 4