Multismaks bønnesalat

Bønner kan være ganske kjedelig, men når de blandes med noe søtt, noe sprøtt, noe sterkt, noe salt og noen overraskelser, så blir det en super bønnesalat.

Foto: DR

Multismaks bønnesalat

Blandede kokte bønner: røde, hvite, sorte, brune, store og små mikses med cashewnøtter, sitrongress, krydderurter og dressing.

Slik gjør du

Bønnene legges i bløt natten over, skylles godt og vannet tømmes ut. Bønnene kokes i nytt vann til de er møre. Husk at alle bønnene har forskjellig koketid. Bønnene avkjøles til de er lunkne og blandes med finhakket løk, hvitløk, paprika i terninger og hakkede, ristede cashewnøtter. Tilsett godt med revet limeskall og gjem resten av limen til dressingen.

Ta de ytterste bladene av sitrongresset og skjær av den nederste delen. Hakk de nederste 10 cm av stilken veldig fint og bland dem med bønnesalaten sammen med masser av finhakkede friske krydderurter.

Bønnesalaten smakes til med rikelig med salt. Ingrediensene til dressingen piskes sammen og vendes i salaten. Salaten kan spises med det samme eller stå og trekke en times tid før serveringen.

Tips

Se også: Oppskrifter fra Mat med Anne

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR