NRK Meny
Mulligatawnysuppe

Først helles selve suppen fra termosen og så has kylling, ris og et grønt dryss over.

Foto: NRK

Mulligatawnysuppe

Kyllingsuppe med karry og grønne epler. Du husker kanskje at den serveres på TV hvert år på lille julaften i «Grevinnen og hovmesteren». Men den er også god å ha med ut på tur, sånn som Kjell Arne Johnsæter anbefaler deg.

Slik gjør du

Hakk løk og eple og stek de på høy varme i smør i en stor kasserolle. Ha i curry og fres videre på høy varme til det nesten svir seg. Ha i mel og la det frese i ytterligere 2 minutter under omrøring.

Tilsett kyllingkraften og bland godt.

La suppen koke i 10 min. Kjør alt i food prosessor eller bruk stavmikser i kasserollen.

Kok alt opp igjen med fløte og la det koke i 10 min. Ha i kyllingkjøttet og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Server med ris og bladpersille.

Kilde: Kjell Arne Johnsæter