Laster innhold, vennligst vent..
Mudcake

Fire lag bunn, to lyse og to med kakao, bringebærsyltetøy og masse sjokoladekrem. Det blir mudcake fra Mette Blomsterberg.

Foto: Fra tv-serien Danmarks beste kaker / DR

Mudcake

Mudcake er en kraftig sjokoladekake med mange lag sjokoladekrem, bringebærsyltetøy og hvit sjokolade til pynt på toppen.

Slik gjør du

Bunnene stekes i to springformer, 24 cm i diameter. Du trenger litt nøytral olje til å smøre formene med.

Bunner
Hvit sjokolade hakkes fint og has i en litt stor skål.

Vaniljestengene skjæres på langs og frøene skrapes ut med en liten kniv. Frøene blandes sammen med litt sukker på bordet med kniven, sånn at frøene fordeler seg. Vaniljesukkeret, den tomme vaniljestangen, melk og sukker varmes opp til ca. 80 °C og tas så av varmen.

Halvparten av den varme blandingen helles over den finhakkede sjokoladen. Rør med en skje eller deigskrape til massen blir blank. Ha i resten av den varme blandingen. Massen avkjøles til romtemperatur før eggene piskes i, ett av gangen.

Mel og bakepulver blandes og siktes i deigen. Bland det forsiktig sammen. Fyll halvparten av deigen i den ene springformen.

Sikt kakaoen i resten av deigen. Rør godt sammen og ha deigen i den andre springformen.

Begge bunnene stekes på 165 °C til de gir etter ved lett trykk, ca. 35 minutter. Bunnene avkjøles helt og tas ut av formene. Vask den ene formen godt, den skal brukes til å bygge kaken opp i.

Bringebærsyltetøy
Vaniljestengene skjæres på langs og frøene skrapes ut med en liten kniv. Frøene blandes sammen med litt sukker på bordet med kniven, sånn at frøene fordeler seg. Vaniljesukkeret, den tomme vaniljestangen, sukker og bringebær kokes ved middels varme i ca. 6-8 minutter, til et tykt syltetøy. Syltetøyet avkjøles helt.

Sjokoladeganache
Finhakk den lyse sjokoladen og ha den i en litt stor bolle.

Fløten varmes opp til ca. 80 °C og gryten tas av varmen. Halvparten av den varme fløten helles over sjokoladen. Rør godt med en skje eller deigskrape til massen blir blank. Ha i resten av den varme fløten, litt etter litt. Rør godt til ganachen er homogen og blank.

Del ganachen i to skåler. 2/3 i den ene skålen som brukes mellom bunnene i kaken. Den siste 1/3 brukes til toppen og sidene av kaken.

Mudcake
Avkjølte bunner deles med en sagtannet kniv, så det blir fire bunner.

Sett kanten av den rengjorte springformen på et bakepapir på et fat som kan være i kjøleskapet. Legg en plaststrimmel langs kanten på innsiden av formen (kan sløyfes).

Legg den første mørke bunnen i formen og smør på 1/3 av kremen som skal brukes mellom bunnene. Halvparten av bringebærsyltetøyet smøres over. En av de lyse bunnene legges på og trykkes lett fast. 1/3 av kremen som skal brukes mellom bunnene smøres på. Gjenta alt en gang til. Sett kaken i kjøleskapet til neste dag.

Ta plast og form av den iskalde kaken. Snu den på hodet. Smør kakens topp og sider med ganachen. Varm opp palettens blad med en bunsenbrenner for å kunne stryke kremen helt glatt ut.

Avslutt med å sprøyte på hvit sjokolade og rikelig med friske bringebær.

Tips

Se også: Oppskriftene til Danmarks beste kaker

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Danmarks beste kaker/DR