NRK Meny

Mr. Jangs hurtigstekte eggnudler med bønnespirer og rødløk

Kylie Kwongs onkel Jimmy hadde nudelfabrikk. Han kommer med et godt råd når det gjelder matlaging: Bruk bare friske ingredienser av beste sort og gjør det enkelt. Dette blir en enkel og lett lunsjrett.

Slik gjør du

Skjær av stilkene fra choy sumen. Skjær bladene i tre deler. Skyll godt og la det renne av seg.

Legg nudlene i kokende saltet vann i la det koke i ca. to minutter.
Hell av vannet og la nudlene renne av seg. Skyll med kaldt vann og la det renne av seg igjen.

Varm opp oljen i en wok. Legg i ingefær, hvitløk, rødløk og salt og rør om i ett minutt. Legg i sopp og vårløk og wok i ett minutt til. Legg i nudlene, choy sum, chili og sesamolje og wok i ett minutt til.

Legg i bønneskuddene, hell i soyasausen og wok i et halvt minutt. Legg nudlene i en skål, strø over sichuan-pepper og salt og server umiddelbart.

Sichuan-pepper og salt
Rist pepperkornene og saltet (3 ss havsalt) i en tørr, varm panne.
Når det begynner å dufte aromatisk, ta pannen av varmen.
La det kjøle seg litt før du knuser det hele i en morter.

Kilde: Kylie Kwong i TV-serien Kylie Kwongs kjøkken