Moules marinières

Moules mariniéres serveres med pommes frites i Frankrike og Belgia.

Foto: DR

Moules marinières

Oppskriften gir deg tydelig beskjed om hvordan du behandler blåskjellene. Og når det er gjort er det bare å glede seg til mye god smak.

Slik gjør du

Uansett hvordan du ønsker å tilberede blåskjell, begynner du med å gjøre dem grundig rene under rennende vann. Gå hvert blåskjell etter med en liten kniv og fjern skjegget, som stikker ut av skallet som en liten tott.

Hvis blåskjellet er åpent, får det et par kakk i kjøkkenbordet og blir plassert i en haug for seg. Blåskjell som ikke har lukket seg etter noen minutter blir kastet. Her er det ingen bønn.

Hvis det er noen skjell som ikke har åpnet seg etter dampingen så kastes de også. Man må forvente noe svinn, så jeg kjøper alltid litt ekstra.

Finn en gryte som er stor nok til å romme blåskjellene. Hakk løk og hvitløk fint og skjær det hvite av purren i tynne ringer. Hakk persillen grovt, ha med stilkene. Hell litt olje i gryten og sett den over varmen. Ha i løk, hvitløk, purre, persille og timian og la det surre en stund under omrøring.

Hell på hvitvinen, og når det koker opp tilsettes de rensede blåskjellene. Kvern over godt med pepper og sett på tett lokk. Rist kjelen av og til slik at skjellene bytter plass. Varmen skal være høy.

Etter 5-6 minutter skal blåskjellene være åpne, eller du må gi dem litt lengre tid. Men ikke for mye, da blir de harde og triste.

Smak på suppen og gi den eventuelt litt salt. Serveres med godt brød eller som i Frankrike, med pommes frites.

Tips

  • Oppskrift:

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR