NRK Meny

Morsdagskake

«Se, der er morskaka!»

Slik gjør du

Rund form, 22 cm i diameter
I stekeovnen: 200 °C, ca. 25 minutter

Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis.
Rør så forsiktig inn hvetemel blandet med bakepulver.
Hell deigen i smurt form og stek kaken midt i ovnen. (Du kan også kjøpe ferdig sukkerbrød.)

Del kaken i tre lag.
Fordel syltetøy og vaniljekrem på det nederste laget som du har lagt på et fat.
Legg lag to oppå og ha på resten av syltetøyet og vaniljekremen. Syltetøyet gjør kaken litt saftig og smaker godt.
Legg det øverste laget på toppen.
Visp kremfløten med litt sukker og dekk hele kaken. Hold igjen litt krem som du eventuelt tar i en plastpose og klipper et lite hull i, for å skrive på kaken.

Kjøp ferdig kjevlet marsipan, skjær av en remse som er like lang som kaken rundt og like høy som kaken. Får du ikke rosa marsipan kjøper du hvit og eventuelt farger den. Stikk ut hjerter med pepperkakeformer og legg oppå kaken. Dryss over ”sølvkuler” eller annen pynt. Mor vil bli henrykt!