NRK Meny
Mormors epleflesk

Epler og sprøtt flesk serveres lunkent med rugbrød til.

Foto: DR

Mormors epleflesk

James og Adam Price fikk epleflesk hver søndag hos sin mormor. Andre dansker spiser dette bare til jul.

Slik gjør du

Flesket skal være lettsaltet, ikke røykt.

Stek flesket sprøtt i en tørr panne og la fettet dryppe av på kjøkkenpapir. Flesket kan også stekes i ovnen, hvis man foretrekker det.

Mens flesket stekes skrelles eplene og kjernene tas ut. Skjær eplene i båter. Fettet fra flesket helles av stekepannen.

La litt av fettet være igjen i pannen og stek eplene til de begynner å falle sammen. Hvor mye eller hvor lite eplene stekes er en smakssak. Smak eplene til med sukker. De må verken være for sure eller for søte.

Tips

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 2

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR