NRK Meny
Mørk sjokolademousse med bringebærcoulis og karamelliserte nøtter
Foto: Elin Aandal Herseth / NRK

Mørk sjokolademousse med bringebærcoulis og karamelliserte nøtter

Dessert med fløyelsmyk mørk sjokolade, litt syrlig bringebærsaus og knasende søte nøtter og mandler fra rockekokk Mats Paulsen.

Slik gjør du

Smelt sjokoladen forsiktig over vannbad. Pisk fløten til myk krem. Pisk eggehvitene stive sammen med melis.

Bland den smeltede sjokoladen sammen med eggeplommene, vend forsiktig inn krem og deretter de stive eggehvitene.

Lag karamelliserte nøtter ved å varme opp sukker med en spiseskje vann til det blir brunt. Knus nøttene og hell dem i sukkeret og rør om til alle nøttene er dekket med karamell. Tilsett havsalt.

Bland bringebær med en spiseskje melis og litt sitron. Sil vekk frøene.

Server moussen i bunnen av dessertskålen med bringebærcoulis og nøtter på toppen.

Tips

Se også: Flere oppskrifter fra Brønsj

Kilde: Mats Paulsen i radioprogrammet Brønsj, NRK1