Laster innhold, vennligst vent..
Hansi-kake

Tobias' kake som lukter like godt som Hansi Hinterseer. Her er utgaven med germknödel på toppen.

Foto: Fra TV-serien All verdens kaker - med Tobias / DR

Mørdeigsbunn med bær og vaniljekrem

Sangeren Hansi Hinterseer er inspirasjonen til denne kaken fra Tobias Hamann-Pedersen. Tobias er på tur i Østerrike og lager Hansi-krem med rosevann, for å få den gode duften.

Slik gjør du

Mørdeig

Bland mel og mandelmel i en miksmasterbolle. Ha i smøret og rør med K-spaden. Tilsett melis og sitronskall, og kjør videre til det ligner sand. Tilsett egget og la deigen samle seg. Avkjøl i kjøleskap i en halv time.

Kjevle ut deigen og ha den i en terteform. Ha bakepapir over deigen og legg kikerter på, for å holde deigen nede. Stek først i 15 minutter på 200 grader med kikertene. Fjern bakepapiret og kikertene, og stek deigen i 10 minutter til, eller til den får farge. Avkjøl.

Hansi-krem

Varm opp melk, vaniljefrø og salt til blandingen koker. Imens has eggeplommer, sukker og maisenna i en skål for seg. Pisk det godt sammen. Hell kokende melk over eggeblandingen, mens det røres hele tiden. Ha alt tilbake i gryten, kok opp kremen til den tykner (et par minutter). Ta gryten av varmen.

Når kremen er litt varmere enn kroppstemperatur tilsettes kakaosmør og smør, litt etter litt. Smak til med Hansi-vann (rosevann). Avkjøl kremen til den skal i kaken.

Knas

Kok opp sukker og vann i en gryte til sukkeret er smeltet. Vend nøttene i sukkerlaken før du baker dem i ovnen i 10 minutter på 200 grader, eller til de har tatt farge. Avkjøl nøttene og hakk dem.

Temperer den hvite sjokoladen. Ha i nøtter og frysetørkede bringebær (+ olje) i sjokoladen og vend alt sammen. Spre det ut på bakepapir før sjokoladen stivner. Avkjøl. Brekk det opp i små biter når sjokoladen har satt seg.

Fyll

Sett tertebunnen på serveringsfatet. Ha litt av kremen i bunnen. Legg på crunch og friske bær. Ha kremen i en sprøytepose og lag en spiral av kremen som dekker tertens overflate. Start fra midten og arbeid deg utover. Langsomt. Forsiktig.

Ha maltpulveret i en liten kopp. Tilsett gresskarkjerneolje og rør til oljen er blitt pulver. Dekorer terten med «snø». Lag sjokoladepynt etter eget valg og server.

Kaken kan også servere med en dampet germknödel på toppen av kaken, slik det ble gjort i Østerrike. men den kan også serveres uten.

Tips

Kilde: Tobias Hamann-Pedersen i TV-serien