Laster innhold, vennligst vent..
Hans Tore Bjerkaas, Olav Viksmo Slettan og Mona Sletengen Halvorsen

Reporter Olav Viksmo Slettan venter mens kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas smaker på kjøttsuppen til Mona Sletengen Halvorsen.

Foto: NRK

Monas røde kjøttsuppe

Mona Sletengen Halvorsen lager mat under ski-VM i Oslo. Hun har med seg poser med alle ingrediensene, men er også klar med ferdig kjøttsuppe. Reporter Olav Viksmo Slettan har fått tak i supersterk chili, ghost chili.

Slik gjør du

Kutt alt av grønnsaker i småbiter.

Finn frem en god litt tykkbunnet kjele og smelt litt smør i den. Stek kjøttdeigen og hakk den opp i biter. Krydre med salt og pepper.

Ha i alle de kuttede grønnsakene og persillen. Hell på de hermetiske tomatene og tilsett tomatpureen også. Fyll opp med vann til du har vann nok til suppe til alle…Tricky…
Ta litt vann i puréglasset og rist ut siste rest i det.

Rør om og kok opp. Del 2 store buljongterninger i småbiter og få det i suppa. La dette så putre en god stund til alle grønnsakene for lengst er møre og suppa fyldig og god.

Smak til med Encona West Indian Hot Pepper sauce og salt og en teskje eller tre med sukker. Prøv deg litt frem med sukkeret. Det er (nesten) alltid på sin plass med sukker der det er tomat.

Server med rømmeklatt på toppen og en dash hot pepper sauce oppå rømmen igjen. Godt brød gjerne med litt ost på er godt til.

Tips

Hvis du ikke finner Encona-sausen så bruk chilipasta eller en annen litt syrlig hot pepper saus. Vi brukte Ghost chili som strøssel på toppen, det var godt, men ufattelig sterkt!

Se også: Flere oppskrifter fra Mona Halvorsen

Kilde: Monas kokebok, Godsaker med guts av Mona Halvorsen (Aschehoug)