Slik gjør du
Bunn
Finhakk 75 gram mandler i en foodprosesser. Bland melis sammen med mandlene. Stivpisk eggehvitene og vend forsiktig inn mandel- og melisblandingen. Fordel massen i en rund kakeform på 18 centimeter. Grovhakk 25 gram mandler og strø over bunnen. Stek midt i ovnen på 165 grader i 25 minutter. Hvis du bruker dobbel oppskrift så steker du bunnen i 35 minutter. Avkjøl.
Mokkakrem
Legg gelatinplatene i kaldt vann.
Kok opp 2 eggeplommer, 25 sukker og 0,5 desiliter av kremfløten på svak varme mens du rører. La det småkoke til det begynner å tykne. Rør hele tiden! Trekk kjelen bort fra varmen. Rør inn espressopulveret og tilsett deretter sjokoladen. Rør med en slikkepott til all sjokoladen er smeltet og alt er jevnt blandet. Avkjøl til romtemperatur.
Varm opp 2 spiseskjeer kremfløte i en kjele til den begynner å ryke. Fjern kjelen fra varmen, klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem så opp i den varme fløten. Pisk resten av kremfløten (2 desiliter) til en bløt krem. Tilsett gelatinblandingen sakte i kremen, mens du visper på medium hastighet. Sørg for at alt blir blandet godt.
Bland kremen sammen med sjokoladeblandingen.
Løsne kakebunnen fra formen. Vask formen, kle innsiden av formen med bakepapir, eller blank kakeplast, og legg kakebunnen tilbake i formen. Fordel sjokoladekremen over bunnen og plasser kaken i kjøleskapet i minst 1 time
Mascarponekrem
Visp mascarponeost sammen med vaniljesukker, sitronsaft og melis. Visp ikke lengre enn til at du har fått blandet alle ingrediensene.
Visp bløt krem av fløten. Bland kremen med osten og sprøyt ut små toppen av ostekremen på toppen av sjokoladekremen.
Tips
Kaken er perfekt for 6 personer. Hvis du ønsker en større variant kan du doble alle ingrediensene og bruke en form på 24 centimeter i diameter.