Laster innhold, vennligst vent..
Mojito

Mojito med mynte og sitron.

Foto: Atle Bore / NRK

Mojito

Mynte er viktig når du lager din egen mojito. Andreas Capjon har gode råd til deg som vil dyrke din egen mynte, og han har oppskriften på drinken du bruker den i.

Slik gjør du

Ha sukkeret i et longdrinkglass. Rull litt på limen for å få ut aromaen. Skjær limeskiven i 4 biter, og ha dem i glasset sammen med myntebladene. Stamp dette sammen med en barskje eller morter. Pass på å ikke knuse bladene. Seks bestemte stamp er alt som skal til for å få ut oljene.

Ha i knust is til glasset er fylt, hell på rom og fyll opp med soda. Rør godt og pynt med en stilk mynte og limeskive eller noen spiselige blomster fra hagen. Len deg tilbake og nyt smaken av arbeidet du har lagt ned med å dyrke mynten frem!

Tips

Hvordan dyrke sin egen mynte?

Mynten er veldig villig, og tar gjerne over hele bedet ditt hvis den får lov. Sett den derfor gjerne i en egen potte, eller litt vekk fra andre planter. Få tak i en rot fra en venn som har mynte (eller ta en tur innom plantesalg eller butikk). Grav denne ned i et godt vannet hull i jorden, og pakk jorden godt til rundt røttene. Gi den litt vann, litt kjærlighet og se den vokse. Etter noen uker har du de første myntene til te, mojito eller topping på desserter. Når du plukker en kvist, vil den vokse ut igjen, så ingen grunn til å være beskjeden

Kilde: Andreas Capjon i Sommeråpent 2016