NRK Meny

Mogapølse som middagspølse

Gjennom mange år har Bodil Nordjore holdt matkurs på Mogen. Et resultat av dette årlige kurset er Mogapølsa. En pølse som ikke bare smaker fortreffelig, men som også står som et varemerke for Mogen, med historisk sus over seg.

Slik gjør du

Disse pølsene gir en kulinarisk opplevelse med hensyn til både smak, konsistens og farge. Du kan gjerne røyke pølsene om du vil, slik at du får mørkere pølser, eller du kan la være å røyke dem. De gir en mild og len smak og følelsen av at dette er noe utenom det vanlige. I all sin enkelhet er det godt med trekte pølser sammen med kokt kålrabi, smeltet smør og poteter.

Du kan også gjerne trekke pølsene på 80 °C først, for så å gi dem en brunfarge i panna etterpå. Eller du kan bare steke dem i panna. Husk bare at du må regne posjeringstida som steketid – om lag 20 minutter.

Mogapølsene gir deg stor handlefrihet. Du kan ta ut noe krydder og heller tilsette noe annet. Det du hele tida må sørge for, er at du vet hva du gjør. Du kan gjerne ha i fennikel, chili, hvitløk og ramsløk, men du bør ha full oversikt over hva som gir de ulike smakene.

Tips

Se også: Oppskriftene frå Bodil Nordjore

Kilde: Bodil Nordjore i Nitimen