Laster innhold, vennligst vent..
Mini-koldtbord

Mini-koldtbord

Et mini-koldtbord er fristende og flott til enhver anledning, og det meste kan gjøres klart dagen før. La deg inspirere til en hyggelig sammenkomst for store og små.

Slik gjør du

Beregn ca 500 - 600 gram mat per person, inkludert tilbehør. Cirka halvparten bør være fisk/kjøtt. Sett opp en liste og beregn hver rett, men husk at noe er mer populært enn andre ting. Spør gjerne om råd i din ferskvareavdeling etter gode produkter. Kanskje kan de tilby noe nytt og spennende fra en lokalmatprodusent i nærheten. Det er også mulig å få mye av maten skjært og ferdig tilberedt i butikken.

Lek deg med å brette og rulle sammen pålegget i forskjellige fasonger. Skinken kan f.eks. rulles inn med litt godt ost. Roastbiffen kan legges flatt med hakket løk, olivenolje og pepper på toppen. Rekene kan serveres som de er, sammen med en skål majones og litt sitron.

Legg plastfolie over fatene og sett dem i kjøleskapet til neste dag. Kyllingvingene legges i en ildfast form, dekkes med aluminiumsfolie og settes kjølig, klare for oppvarming.

Pynt fatene med salat, grønnsaker og frukt før de settes fram. Tomater, agurk og paprika vaskes og legges på ei fjøl, slik at de kan skjæres opp når gjestene har kommet.

Tilbehør: Brød, kjeks og godt smør. Nystekt brød hever kvaliteten på bordet masse!

Tips

En god fruktsalat og en hjemmelaget kake kan være godt som dessert.

Kilde: Inge Johnsen, Norgesglasset