minestronesuppe og valnøttpesto

Minestronesuppe servert med valnøttpesto og grovt brød.

Foto: Richard Nystad

Minestrone­suppe med valnøtt­pesto

Minestrone, grønnsaksuppe på italiensk vis er godt, sunt og mettende. I denne oppskriften har vi brukt fullkornspasta.

Slik gjør du

Minestronesuppe

Finhakk løk, hvitløk, gulrot og stangselleri i små biter i samme størrelse. Surr
i en kasserolle med 2 ss nøytral olje og 3–4 laurbærblad.

Tilsett resten av ingrediensene og grønnsakbuljongen og kok i 10–15 minutt til
pastaen er mør.

Tilsett spinat rett før servering og smak til suppen med salt og pepper. Suppen
pyntes med olivenolje og serveres med brød og pesto.

Valnøttpesto


Rist valnøtter i tørr stekepanne i 2–3 minutter.

Kjør basilikum, ristede valnøtter, hvitløk og olivenolje i en foodprocessor eller knus i en morter.

Tilsett saften av 1 sitron og 2 ss finrevet sitronskall og bland godt sammen.

Smak til med salt og pepper.

Tips

  • Ønsker du litt sterkere smak på suppen? Tilsett en finhakket chili sammen med grønnsakene.
  • Valnøttpesto passer perfekt til nykokt pasta, topping til supper, salater og som pålegg.

Kilde: Richard Nystad