NRK Meny
Minestronesuppe

Minestronesuppe med basilikum og parmesan.

Foto: Pernille Wroldsen / NRK

Minestronesuppe

Minestronesuppe er en super måte å få brukt opp rester av både grønnsaker og pasta.
Varier suppen etter ønske, trekk fra eller legg til, det meste er lov, sier Lise Finckenhagen.

Slik gjør du

Finhakk løk og hvitløk. Skjær gulrøtter og selleri i små biter. Del brokkoli/romanesco i små buketter (stilken kan skrelles og skjæres i tynne skiver).

Varm oljen i en kasserolle. Fres løk, hvitløk, gulrøtter, stangselleri og pancetta over middels varme. La det surre til grønnsakene blir møre (grønnsakene skal ikke får farge).

Tilsett tomater, knuste og grovhakkede, og rosmarin. Kok opp og la det småkoke med lokket halvveis på i ca. 10 minutter.

Hell i kraft og rør inn pasta, la suppen småkoke under lokk i ca. 20 minutter.

La grønnkålen få koke med de siste 5 minuttene, og la brokkolibukettene få være med helt på slutten.

Smak til med salt og pepper. Server med revet parmesan, grovhakket basilikum og godt brød.

Tips

Flere oppskrifter: «Jacobsen»

Kilde: Lise Finckenhagen i Jacobsen på lørdag, NRK P1