Millefeuille med mascarponekrem og jordbær

Stekte butterdeigsplater med mascarponekrem og jordbær. Millefeuille er en variant av napoleonskake.

Foto: Ellen Marie Steen / NRK

Millefeuille med mascarponekrem og jordbær

Millefeuille er fransk og betyr tusen blad. Når du steker butterdeigen ser du alle lagene den består av. Lise Finckenhagens oppskrift er med mascarponekrem og jordbær mellom butterdeigflakene.

Slik gjør du

Kjevle ut butterdeigen til lange flak (rektangler), Skjær dem litt til slik at ale flakene har omtrent samme fasong og størrelse. Legg flakene på et stekebrett med bakepapir eller bakeduk.

Dryss butterdeigen rikelig med melis. Stek butterdeigen midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20-25 minutter, til butterdeigen blir gyllen og sprø. Overflaten skal helst bli glasert. Avkjøl på rist.

Visp sammen fløte, mascarpone, melis og frøene fra vaniljestangen. Visp til myk krem, men vær forsiktig så du ikke pisker for mye. På grunn av det høye fettinholdet kan kremen «sprekke» eller korne seg ganske fort.

Rens og del bærene. Fordel kremen på to av butterdeigsflakene og legg på bærene. Løft den ene delen over på et fat og legg den andre forsiktig oppå. Avslutt med det siste flaket og server.

Tips

Mascarponekrem kan byttes ut med vaniljekrem.
Smak gjerne mascarponekremen til med litt sitronsaft, eller bland inn litt revet sitron- eller limeskall.

Se også: Flere oppskrifter fra Nitimen

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen