NRK Meny

Mikkos reinsdyrfilet

Slik gjør du

Skjær av alle sener og hinner fra reinsdyrfileten og del kjøttet i 4 porsjoner.
Varm en panne med olje, tilsett avskjæret fra fileten sammen med halvparten av løken. Fres godt og tilsett vann til det dekker. Kok opp og kok videre til noen dråper gjenstår.

Kok opp 1 l vann og tilsett morkler. Kok opp igjen og sil av vannet. Skyll soppen godt. La vannet renne godt av.

Fres resten av løken i en panne med 1 ss smør sammen med morklene. Tilsett kraften og pisk inn 2 ss smør. Smak til med salt og pepper.

Krydre filetene med salt, pepper og timian og grill filetene på grill til de er ferdige.
La dem hvile i 5 minutter før du skjærer dem i skiver.

Anrett filet med sausen og nypoteter.

Kilde: Juhani «Mikko» Rautiainen