NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..

Middelhavspasta og grillet laks

Kirsten Jarneid er en av fem vinnere i konkurransen om å lage en middag med to retter til under 100 kroner. Hun foreslår Middelhavspasta til forrett og grillet laks til hovedrett. Hun sier at dette smaker helt nydelig, grillet laks er den perfekte sommermat! Dessuten er det lett å lage.

Slik gjør du

Middelhavspasta
Kok spaghettien. Mens den koker deler du cherrytomatene i to elle fire og klemmer på noen av dem slik at saften kommer ut.
Finhakk hvitløken og hell over olivenolje, provencekrydder og salt og pepper.
Hell denne blandingen over tomatene.
Bland smakene.
Til slutt tilsetter du spaghettien og nyter.

Grillet laks
Pensle laksen med olivenolje og hell på sitronsaft.
Riv sitronskallet og legg det på. Ta på ønsket mengde med provencekrydder, salt og pepper.
Bruk hendene og gni på laksen slik at smakene trekker inn i kjøttet.
Grill på varm grill i ca 4-5 min på hver side.

Server med agurksalat (revet agurk, eddik, vann, sukker) og nypoteter med smør.

Kilde: Kirsten Jarneid