Sami carbonara Samisk møter italiensk – og har til felles at de er gode på rene og ekte smaker. Har du lyst å imponere gjestene med en enkel og snadder rett med eksklusive råvarer, da går du for denne.
Pasta bolognese med kardemomme Gi heilt vanlege kvardagsretter ein liten vri. Kardemomme i varme retter er vanleg i India. Krydre pasta bolognese med litt kardemomme, og du får nytt liv i denne klassiske retten.
Pastasalat med lam Denne middagsretten med lammekjøttdeig er frisk, sunn og billig. Pastasalaten tar maks 15 minutter å lage og kan serveres både til hverdag og fest.
Spicy scampi med kokos, honning, soya og lime Denne sofistikerte og koko-deilige scampiretten med kokos fikk jeg servert langt inne på Finnmarksvidda. Etter en time med snøskuter åpenbarer en liten koselig hytte seg. Der serverer globetrotter og matelsker Sander Jakola meg min nye favoritt.
Spagetti à la Høie Bent Høie spiser spagetti bolognese nesten hver fredag. Den er enkel å lage, og hvis du vil gjøre det enda lettere, kan du lage en stor porsjon saus for å fryse ned. Oppskriften kan enkelt gjøres til en god vegetarrett.
Potetcarbonara Test en hverdagsklassiker i en helt ny tapning. Pastaen lager du av poteter, og baconet erstatter du med fritert potetskall. Smaksopplevelsen minner om originalen, men denne retten har større «wow»-faktor og gir et mindre klimaavtrykk.
Pasta med blåskjell, squash og en kremet saus med meldestokk Tareq Taylor lager sin «slurvete» pasta i TV-serien «Hygge i hagen».
Smidig vegetarpasta – Denne pastaretten tar ikke lang tid og er veldig enkel å mekke, sier Trygve Skaug. I ostesausen er det både cottage cheese og parmesan.
Kongekrabberavioli med sitrongressaus Det er tidkrevende å lage sin egen pasta, men har du en pastamaskin, så finn den fram og sett i gang. Fyllet er en symfoni av fisk, skalldyr og urter og sausen er en fest. Dette er mat til store anledninger.