NRK Meny
Michaels smørbrød

Michaels smørbrød kan du lage selv. Du kan bruke all slags lagret ost.

Foto: YLE

Michaels smørbrød

Smørrebrød er Danmarks gave til det internasjonale kjøkken. Det fins hundrevis av forskjellige varianter, og noen av klassikerne har fått egne navn. Vil du prøve ut noen av dem kan du bestille «Sol over Gudhjem», eller «Dyrlegens natmad» og se hva du får på tallerkenen.

Slik gjør du

Klipp ut et stykke folie og legg laksen på et rektangel ca. 10 X 15 cm.

Bland rømme, ost og blandede urter og legg omtrent halvparten på laksen og smør den utover. Rull sammen laksen og pakk den hardt som en smellbongbong av folie. Sett den i fryseren til den har stivnet, ca. en time.

Skjær reddik i små staver og legg dem i vann så de blir sprø.

Sprut det som var igjen av kremen med en sprøyte på skivene. Skjær lakserullen i skiver og legg på. Pynt med reker og reddik. Avslutt med litt karse og dill på toppen.

Tips

Oppskrift fra Frilandshagen:

Se også: Oppskriftene fra Mat i Norden


Kilde: Michael Blomqvist i TV-serien Mat i Norden/YLE