Hopp til innhold

Oppskriftene vi ville lage i august

Oppskriftene på bakte epler og plommer, laks i form av sashimi, shawarma med lam, blåbærpai og vårruller var mest lest på NRK Mat i august.

Bakte epler, plommer og svisker med vaniljeis og mandelflak

NUMMER ÉN: Mariann Straumes oppskrift på bakte epler med plommer, svisker, vaniljeis og mandelflak.

Foto: Mariann Straume

Sashimi av laks med soya, lime og sesam

NUMMER TO: Lise Finckenhagens sashimi av laks med soya, lime og sesam.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK
Shawarma

NUMMER TRE: Shawarma med lam fra «Munter mat».

Foto: DR
Blåbærpai med hjemmelaget vaniljesaus

NUMMER FIRE: Lise Finckenhagens blåbærpai med hjemmelagd vaniljesaus.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK
Thai vårruller

NUMMER FEM: Thai vårruller fra «Munter mat».

Foto: Fra TV-serien Munter mat (Spise med Price) / DR

Tross god temperatur flere steder i landet i august, er det tydelig at høsten er over oss. Oppskrifter med sesongvarer som epler, lam og blåbær var blant de mest populære på NRK Mat i august.

Sjøl om en del nok bruker skolestart og sommerferieslutt som en god anledning til å begynne med de gode hverdagsvanene igjen, var det en dessert som var aller mest lest: de bakte eplene med plommer, svisker, vaniljeis og mandelflak. Oppskriften blei lest over 18.000 ganger i august.

Finckenhagen og brødrene Price

Oppskriften er laga av Mariann Straume, som blei kåra til årets hjemmekokk under Gladmatfestivalen i Stavanger i 2012. Desserten lagde hun i NRK-programmet Førkveld samme år.

Resten av topp 5 er på et vis todelt. To oppskrifter fra NRK-kokken Lise Finckenhagen, og to fra Brødrene Price i TV-serien «Munter mat».

Fisk på nummer seks og sju

De siste fem oppskriftene er en miks av fisk, husmannskost, Spania og drinker.

Evig populære Finckenhagen har lagt kveite på grillen og serverer det med blomkål. Svenske Niklas Ekstedt og programmet «Niklas' mat» har gått på norske TV-skjermer om morgenen store deler av sommeren, og hans laks med potetsalat blei svært populær.

Mesterkokkens drinker frista

I begynnelsen av august var Bocuse d'Or-deltaker og mesterkokk Ørjan Johannessen villig til å dele noen av sine drinkoppskrifter med NRK Mat-leserne.

Oppskriftene er ikke inne på topp ti-lista, men selvfølgelig legger vi dem ved.

Artikkelen fortsetter under videoklippet.

Drinken som egentlig er en dessert, sier mesterkokk Ørjan Johannessen

VIDEO: Se hvordan Ørjan Johannessen lager drinken.

Salat med nektariner og serranoskinke

POPULÆR SIDEN NOVEMBER I FJOR: Anne Hjernøes salat med nektariner og serranoskinke.

Foto: Fra TV-serien Spanske fristelser / DR

Den danske kokken Anne Hjernøes spanske fristelser gikk for første gang på NRK i november i fjor, og hennes oppskrifter har slått godt an. Oppskriften som blei lest nesten 10.000 ganger i august, er lest til sammen over 25.000 ganger.

PS! NRKs matsider kan åpnes på både datamaskiner og smarttelefoner. Den oppskriften som er mest populær på den ene dingsen, er ikke nødvendigvis den mest populære på den andre. Datamaskinbrukernes mest leste oppskrift var shawarma, mens mobilbrukernes førsteplass var bakte epler og plommer.