Laster innhold, vennligst vent..

Melon og pære i kirsebærlikør

Hva med honningmelon og pærer i kirsebærlikør? Unni Lindell og Odd Ivar Solvold lagte denne desserten som de kalte «Sørgekåpen» i TV-serien Kokkekamp.

Slik gjør du

Skrell pæren, fjern kjernehus og skjær i ganske tynne skiver.
Bland sammen ingrediensene til laken i en kjele og varm opp.
Legg i pæreskivene og la dem putre noen minutter til de er møre.

Skrell melon og rens ut kjerner.
Skjær kjøttet julienne (fyrstikktynne strimler) og klem litt lime over.
Pisk crème fraîche med litt sukker og kanel til stiv krem.

Legg pæreskivene med lake pent utover to tallerkener.
Fordel «melonrelish» over.
En crème fraîche-klatt på toppen av hver, og gjerne limeblader til pynt.

Kilde: Odd Ivar Solvold i Kokkekamp 2001