NRK Meny
Ribbe med surkål, rødkål og medisterpølse

Ribbe med rødkål og medisterpølse.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Medisterpølse

Når du skal kjøpe julepølsene, les på pakken og pass på at du velger en pølse med god kvalitet. Gå gjerne til den lokale slakteren og hør hva de har. Kanskje slakteren kan legge pølsene i vakuum for deg. Da holder pølsene seg lenger.

Sørg for at utløpsdatoen er bra, for pølser inneholder mye fett og kan lett bli harsk.

Slik gjør du

Kutt medisterpølsen i ønskelige biter.

Smelt 1 ss smør i pannen.

Legg pølsene oppi og stek de på middels varme til de gjennomstekt og har fått en gyllen farge.

Sørg for at utløpsdatoen er bra, for pølser inneholder mye fett og kan lett bli harsk.

Tips

Oppskrift:

Kilde: Gastronomisk Institutt