Medisterkaker

Medisterkaker er tradisjonelt tilbehør til svineribbe. Lise Finckenhagen har oppskriften klar i Kvelden før kvelden.

Slik gjør du

Medisterdeigen og melken skal ha samme temperatur (kald).
Elt medisterdeigen seig med saltet og spe med egg og fløte/melk, litt etter litt.
Når du har hatt i 3/4 kan du ha i potetmel og krydder.
Spe med resten av fløten/melken. Pass på at farsen blir seig mellom hver gang du sper.

Form farsen til runde kaker og brun dem i smør i stekepannen.
Trekk dem ferdig i kraft.

Tips

Bland eventuelt inn kvernet svinekjøtt (kjøttdeig kan også brukes) for å få en grovere konsistens på kakene.
Tilsett gjerne en håndfull uskrelte hvitløkfedd og noen kvaster frisk salvie i pannen når du steker eller varmer medisterkakene.

Medisterkaker er godt tilbehør til svineribbe.

Oppskrift:

Se også: Oppskriftene fra «Kvelden før kvelden»

Kilde: Lise Finckenhagen i «Kvelden før kvelden» 2009