Laster innhold, vennligst vent..

Medisterkaker

Medisterkaker er klassisk norsk julemat. Medister kommer fra det tyske ordet met, som betyr svinekjøtt eller malt svinekjøtt.

Slik gjør du

I Norge kjøper man ferdig medisterdeig som er malt svinekjøtt og minner om den deigen som brukes til finske kjøttboller. Forskjellen er at i Norge brukes maisenna eller potetmel for å holde sammen deigen, mens man i Finland tyr til egg og brødsmuler. Krydderet kan variere med ulike oppskrifter.

Ha deigen i en bolle. Bland inn egget og en spiseskje maisenna. Ha i en teskje grovmalt pepper og bland alt sammen med hendene. Smak til og ha eventuelt i mer salt og pepper. Riv en halv muskatnøtt og bland inn i deigen.

Form kakene med en spiseskje. Dypp skjeen i vann mellom kakene. Stek kakene i smør i en stekepanne på middels varme til de er gyllenbrune og gjennomstekte.

Tips

Flere oppskrifter: Mat i Norden

Kilde: Mona Halvorsen i TV-serien Mat i Norden/YLE