Slik gjør du
Mørdeig
Rør smør og sukker noen minutter til sukkerkrystallene har løst seg opp. Bruk miksmaster eller elektrisk visp.
Tilsett eggeplommen og arbeid melet raskt inn. La deigen avkjøles i kjøleskapet eller fryseren. Da blir den lettere å forme.
Mandelrøre
Mal mandlene i en mikser eller kvern. Rør smør og sukker noen minutter til sukkerkrystallene er oppløst. Bruk miksmaster eller elektrisk visp.
Rør sammen smør og melis og tilsett mandler og egg mens det vispes.
Mazariner
Smør mazarinformene med litt smør og ha en klatt mørdeig i hver form. Trykk ut deigen med en melet tommel langs kantene og bunnen.
Fordel mandelrøren i formene, fyll opp til 2/3. Stek kakene på en bakeplate på 200 grader i omkring 20 minutter. Sett kakene til avkjøling.
Like før servering sprøytes sitron- og hylleblomstkrem på mazarinene. Topp med friske bær.
Sitron- og hylleblomstkrem
Kok opp sitronsaften sammen med skall og sukker.
Visp sammen eggeplommer og fløte i en annen liten gryte.
Sil den varme sitronsaften over i gryten med eggeplommer og fløte. Tilsett hylleblomstsaft. Visp kraftig og sett gryten på komfyren på middels høy varme. Fortsett å vispe kraftig til blandingen koker opp. Dra gryten av varmen med en gang den koker og fortsett å vispe i 30 sekunder.
Avkjøl.
Pisk krem av 3 dl fløte. Bland kremen med sitron- og hylleblomstblandingen. Ha sitron- og hylleblomstkremen i en sprøytepose.