Mazarin med sitron- og hylleblomstkrem

Mazarin med sitron- og hylleblomstkrem toppet med jordbær, bringebær, bjørnebær og stikkelsbær.

Foto: Eva Robild / SVT

Mazarin med sitron- og hylleblomstkrem

En klassisk saftig mazarin med ekte konditorkrem og friske bær setter prikken over i-en på Tareq Taylors bryllupsmeny.

Slik gjør du

Mørdeig

Rør smør og sukker noen minutter til sukkerkrystallene har løst seg opp. Bruk miksmaster eller elektrisk visp.

Tilsett eggeplommen og arbeid melet raskt inn. La deigen avkjøles i kjøleskapet eller fryseren. Da blir den lettere å forme.

Mandelrøre

Mal mandlene i en mikser eller kvern. Rør smør og sukker noen minutter til sukkerkrystallene er oppløst. Bruk miksmaster eller elektrisk visp.

Rør sammen smør og melis og tilsett mandler og egg mens det vispes.

Mazariner

Smør mazarinformene med litt smør og ha en klatt mørdeig i hver form. Trykk ut deigen med en melet tommel langs kantene og bunnen.

Fordel mandelrøren i formene, fyll opp til 2/3. Stek kakene på en bakeplate på 200 grader i omkring 20 minutter. Sett kakene til avkjøling.

Like før servering sprøytes sitron- og hylleblomstkrem på mazarinene. Topp med friske bær.

Sitron- og hylleblomstkrem

Kok opp sitronsaften sammen med skall og sukker.

Visp sammen eggeplommer og fløte i en annen liten gryte.

Sil den varme sitronsaften over i gryten med eggeplommer og fløte. Tilsett hylleblomstsaft. Visp kraftig og sett gryten på komfyren på middels høy varme. Fortsett å vispe kraftig til blandingen koker opp. Dra gryten av varmen med en gang den koker og fortsett å vispe i 30 sekunder.

Avkjøl.

Pisk krem av 3 dl fløte. Bland kremen med sitron- og hylleblomstblandingen. Ha sitron- og hylleblomstkremen i en sprøytepose.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT