NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Normal

Matlyst

Hilde Hummelvoll tar deg med på en matreise i TV-serien Matlyst. Vi skal til USA, India, Kina, Mexico, Italia og Frankrike før vi lander i Norge.

Hilde Hummelvoll
Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Hilde Hummelvoll og Jan Vardøen

I første episode av Matlyst tar Hilde Hummelvoll og Jan Vardøen oss med til det amerikanske kjøkken.

Foto: Ole Kaland / NRK

Jan Vardøen er første gjest i Matlyst. Han røper sin hemmelige barbecuesaus for oss. Og det er ikke bare lett.

– Hemmelighetskremmeri er egentlig noe tull. Har du noe som gir glede, da er det bare å dele det med resten av verden, sier Vardøen.

Men avslører at standpunktet ikke er helt universelt.

– Når det gjelder barbecuesaus blir ting litt annerledes. Det er nettopp sausen som gir den personlige vrien til spareribs, grillet kylling, hamburgere på grillfesten, og blant mannfolk går det sport i hvem som har den beste barbecuesausen, sier Jan Vardøen.

Manhattan

Manhattan.

Foto: Fra TV-serien Matlyst / NRK
Club sandwich

Club sandwich.

Foto: Fra TV-serien Matlyst / NRK

Her får du alle oppskriftene du trenger til et vellykket barbecueparty:

Og kanskje skal gjestene ha noe å drikke også:

Smørbrød i tre høyder:

Dessuten viser Ingrid Espelid Hovig oss hvordan vi lager blåbærmuffins.

Indisk aften

Niru Kumra og Hilde Hummelvoll

Niru Kumra og Hilde Hummelvoll.

Foto: Ole Kaland / NRK

I andre program er Niru Kumra gjest. Hun viser oss flere eksempler på mat fra verdens nest mest folkerike land: India.

Kumra har blant annet skrevet kokebok, og holder kurs for kokker som vil lære maten fra det asiatiske landet.

Dessuten viser Ingrid Espelid Hovig oss hvordan en god tomatchutney kan lages.

Italia bella!

Hilde Hummelvoll og Gino Valente

Gino Valente kom til Norge før pizza og pasta ble en vanlig del av det norske kostholdet.

Foto: Ole Kaland / NRK

Hilde Hummelvoll og Gino Valente mesker seg i pizza og tiramisu.

Her får du Ginos oppskrifter:

Bent Stiansen har også sin versjon av tiramisu (med video).

Her får du også med deg Lars Barmens pizzaer. Begynn med deigen og eventuelt tomatsausen.

Mexico!

Sunniva Røed Marroquin og Hilde Hummelvoll

Sunniva Røed Marroquin er gjest hos Hilde Hummelvoll.

Foto: Ole Kaland / NRK
Salsa

Ingrid Espelid Hovigs salsa.

Foto: NRK

Sunniva Røed Marroquin har mange år bak seg i Mexico og gir oss gode råd når det gjelder meksikansk mat. Her har du hennes oppskrifter.

Og som vanlig er Ingrid Espelid Hovig med og denne gangen viser hun deg hvordan du lager hjemmelaget

.

Det franske kjøkken

Bent Stiansen og Hilde Hummelvoll

Bent Stiansen og Hilde Hummelvoll.

Foto: Ole Kaland / NRK

Bent Stiansen, vinner av Bocuse d'Or i 1993, har med seg gode franske oppskrifter.

Lars Barmen lager løksuppe.

Lise Finckenhagen lager crème brûlée med multer.

Matlyst med kinesisk mat

Yat Fai Cheng og Hilde Hummelvoll

Yat Fai Cheng og Hilde Hummelvoll.

Foto: Ole Kaland / NRK

Yat Fai Cheng driver flere kinesiske restauranter i Oslo. Han er gjest hos Hilde Hummelvoll og lærer oss om kinesisk mat. Her er hans oppskrifter.

Ingrid Espelid Hovig dukker også opp i programmet. Hun lærer å lage friterte bananer av Rusa Cheung Mui Kvalvågnæs. Video og oppskrift er fra Fjernsynskjøkkenet i 1984.

Her kan du også se Odd Ivar Solvold lage vårruller fra Frokost-TV i 2001. Dessverre har vi ikke oppskriften.

Nybakt brød

Bodil Nordjore og Hilde Hummelvoll

Bodil Nordjore og Hilde Hummelvoll

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Hilde Hummelvoll og kokka Bodil Nordjore fryder seg over maten vi tar som en selvfølge - brødet!

Her på www.nrk.no/mat har vi flere brødoppskrifter fra Bodil Nordjore.

Krydder!

Hvitløkkylling

Ingrid Espelid Hovigs hvitløkkylling.

Foto: NRK
Salat med scampi og mango

Lars Barmen er i Thailand og krydrer maten med urter fra markedet der.

Foto: NRK
Bodils kjærleikssuppe

Bodils kjæreikssuppe.

Foto: Mona Gundersen

Hilde Hummelvoll og kokka Bodil Nordjore gransker årsaken til den gode smak - krydder!

Ingrid Espelid Hovig lager mat med 40 fedd hvitløk.

Lars Barmen er i Thailand og lager salat som verken er thailandsk eller norsk.

Bodil Nordjore har oppskriften til suppe med norsk kjærlighetsurt, løpstikke.

Pølser

Mangochutney

Mangosaus.

Foto: Mona Gundersen
Rødbetsuppe

Ingrids rødbetsuppe.

Foto: NRK

Hilde Hummelvoll og kokka Bodil Nordjore gir oppreisning til retten vi elsker å hate - pølsa!

Ingrid Espelid Hovig lager suppe med pølser.

Ta en potet!

Potetball med salt lammekjøtt

Potetball fra Andersgarden i Stordal.

Foto: Fra TV-serien Matlyst / NRK

Hilde Hummelvoll og kokka Bodil Nordjore snakker om rotfrukten som reddet Norge - poteten!

Jan-Arne Hove lager tradisjonell potetball.

Se Hroar Dege lage bakt potet, fra «Hurra for pottitland?» i 1969.

Flere oppskrifter med poteter.

Engledessert

Engledessert.

Foto: Mona Gundersen

Kaffegraut

Kaffegraut.

Foto: Mona Gundersen

Grøt til hverdag og fest

Semulepudding med bærkompott

Semulepudding med bærkompott.

Foto: Fra Frokost-TV / NRK

Hilde Hummelvoll og kokka Bodil Nordjore gjenoppdager vår eldste rett - grøten!

Ingrid Espelid Hovig lager byggrøt.

Lise Finckenhagen lager semulepudding til dessert.

Frode Aga, Gerd Wicklund-Hansen og Kjell Fuglehaug lager mat med rabarbra.