Matjessild med egg, gressløk og poteter

Matjessild med egg, kokte poteter, brunt smør, sitron, gressløk og dill.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Matjessild med egg, gressløk og poteter

Matjessild serveres som forrett i Tareq Taylors midtsommermeny. Tilbehøret er årets nye poteter, kokte egg, brunt smør og sitronfileter.

Slik gjør du

Kok potetene i vann med salt og masse dill. Hell av vannet og la potetene avkjøles. Skjær dem så i 2 cm tykke skiver.

Imens kan du brune smøret. Legg smøret i en liten gryte og la det brunes sakte på middels varme. Det skal bli nøttebrunt og dufte karamell.

Kok eggene i 6 minutter, ha dem i kaldt vann til de er kalde. Skrell dem og skjær dem i to.

Skjær matjessilden i 2 cm brede biter.

Skjær fileter av sitronen ved å først skrelle den og så skjøre ut sitronfiletene.

Ha samtlige ingredienser på små tallerkener, hell over litt brunt smør og pynt med dill og hakket gressløk.

Tips

Dette er den ene av to forretter i Tareqs midtsommermeny.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT