Hopp til innhold

Festmat i mai

Når nasjonaldagen skal feires inviterer vi venner og familie til en god frokost, lekker lunsj eller varm middag. Her har du oppskriftene.

Video Andreas Myhrvold lager vitello tonnato

Andreas Myhrvold viser deg hvordan du steker roastbiffen og lager tunfiskmajones.

Vi har funnet fram noe av det beste vi vet. Og til 17. mai gjør vi litt ekstra. Øverst på listen står roastbiff av kalv med tunfiskmajones, vitello tonnato. Se video over.

Skalldyrrøre

Skalldyrrøre

Forretten bør lages ferdig på forhånd. Skalldyrrøre kan du lage med reker, krabbe, kongekrabbe eller krepsehaler.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Aspargessalat med røykelaks

Asparges med røykelaks

Vårens nye asparges med hardkokte egg, røykelaks og salatblader serveres med sennepsdressing.

Foto: Ellen Marie Steen / NRK

Lun laks med eple, agurk og pepperrot

Laks med agurk og eple

Laksen kan bakes i stekeovnen eller varmes i vakuum, sous vide.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Smørbrød med egg, gravet fisk og dressing

Gravet mort med nobisdressing

Det er dressingen som er det helt ekstra med denne oppskriften. Den hever smørbrødet med egg, poteter og gravet fisk mange hakk.

Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

Eggerøre med røykt laks og salat

Eggerøre med røykt laks og salat

Røykelaksen får lov til å bli litt lun sammen med eggerøren. Da blir den bare enda bedre.

Foto: Aksel Faanes Persson / NRK