Sylte på grisehode Å lage sin egen sylte kan være en grisete affære. Men hvis du er nøye, får pålegget lang holdbarhet, og det smaker nydelig til jul. Dette er den danske varianten av hodesylte.
Nordafrikansk kryddereddik Blomsterblader, mynte, koriander, hvitløk og chili gir smak til nordafrikansk kryddereddik.
Saltede sitroner Salt trekker bitterheten ut av det hvite i sitronene, slik at du kan spise hele når det har gått to måneder.
Grønnsaker i olivenolje Lett kokte grønnsaker kan stå flere måneder på glass hvis lokket er tett og de er helt dekket av olje.
Hjemmelagd, sterk ketsjup Har du først prøvd å ha hjemmelagd ketsjup på maten, blir det vanskelig å gå tilbake til den fra butikken.
Sylta plommer på glass Hvis du hermetiserer plommene fra hagen, kan du få frukten til å vare hele vinteren.
Sylta chili (chilisaus) Hermetisert chili kan spises hel. Rister du på glasset før du spiser dem, får du chilisaus i stedet.
Mini-paier med deilig variert fyll Piroger er perfekt piknikmat. Smakfulle og vakre små paier gjør alle glade, spesielt hvis du serverer dem i godt selskap. Fyllet kan varieres i det uendelige.
Churros med karamellsaus Sprøtt og herlig godt spansk bakverk. Churros friteres gylne, dyppes i kanelsukker og serveres gjerne med en god dipp. Denne gangen er det karamellsaus.
Fiskesupper fra hele verden Vi elsker fiskesuppe. Den fra Bergen, den indiske og franske. Den raske og den fra bunnen. Gastronomen imponerer også. Kanskje du skulle prøve en ny variant? Av Ingvill Bjorland
Brownie cupcakes med sjokoladefrosting Cupcakes har vært trendy en god stund, og det er ikke noe som er bedre enn å lage dem selv. Og så pynte dem med fristende sjokoladefrosting.
Kinesiske pannekaker med marinert svinekjøtt og sylteagurk Dette er en skikkelig god og gøy rett å by på. Myke, fine pannekaker som fylles med nydelig tilbehør. En konkurrent til fredagstaco?