Sylte på grisehode Å lage sin egen sylte kan være en grisete affære. Men hvis du er nøye, får pålegget lang holdbarhet, og det smaker nydelig til jul. Dette er den danske varianten av hodesylte.
Nordafrikansk kryddereddik Blomsterblader, mynte, koriander, hvitløk og chili gir smak til nordafrikansk kryddereddik.
Saltede sitroner Salt trekker bitterheten ut av det hvite i sitronene, slik at du kan spise hele når det har gått to måneder.
Grønnsaker i olivenolje Lett kokte grønnsaker kan stå flere måneder på glass hvis lokket er tett og de er helt dekket av olje.
Hjemmelagd, sterk ketsjup Har du først prøvd å ha hjemmelagd ketsjup på maten, blir det vanskelig å gå tilbake til den fra butikken.
Sylta plommer på glass Hvis du hermetiserer plommene fra hagen, kan du få frukten til å vare hele vinteren.
Sylta chili (chilisaus) Hermetisert chili kan spises hel. Rister du på glasset før du spiser dem, får du chilisaus i stedet.
Peppergris med fruktchutney Hjemmelaget og Bali-inspirert gryte med marinert svinefilet, rabarbrachutney og kål.
Ostekake med jordbær Ostekake som du ikke trenger stekeovn for å lage. Ostekremen er laget med jordbærgelé og skal stå kaldt for å stivne. Gled deg til den myke, luftige konsistensen og den nydelige smaken av jordbær.
Kyllingspyd med peanøttsaus Saftig kylling på grillspyd er skikkelig kosemat. Her marinert og servert med peanøttsaus og en sursøt agurksalat med ingefær og chili.
Brød på grillen med ost og vårløk Filip Langhoffs grillede brød minner om en italiensk focaccia eller en hvit pizza med god ost og urter. Det passer godt som et mellommåltid med en kopp kaffe eller et glass øl.
Kongeloff Historien om denne loffen går helt tilbake til unionsoppløsningen da dronning Maud hadde med seg sin egen engelske oppskrift på loff. Den ble overlevert til Baker Hansen som deretter leverte loffen til slottet, daglig, fram til kong Olavs død i 1991.
Ti oppskrifter med rabarbra Endelig er rabarbraen her. Den vokser i hager og bugner over i butikkhyllene, men hva skal du bruke den til? Her er ti oppskrifter med rabarbra til inspirasjon. Av Hanne Høyland