I Anno denne uken skulle deltakerne servere en full middag med forretter, varmmat, desserter og brød til byens magistrat i ekte 1700-tallsstil.
Noen av oppskriftene, som vanlig brød bakt på gjær, sennepssild og ertestuing er like de vi kjenner i dag, mens andre retter er mer uvanlige.
Hva med for eksempel en klippfiskpudding? Eller desserten eggebubbert?
Pottekjøtt
Pottekjøtt er en tradisjonell rett fra Bergens-området. Den lager nesten seg selv!
- OPPSKRIFT: Pottekjøtt
Flatbrød
Flatbrød var den matvaren det ble spist mest av på 1700-tallet, og det er lange tradisjoner for flatbrødbaking i Norge. Både havreflatbrød og erteflatbrød var vanlig.
- OPPSKRIFT: Flatbrød
Klippfiskpudding
Klippfisk er saltet og tørket fisk, og den egner seg godt til matlaging. Prøv denne tradisjonelle, gamle retten, klippfiskpudding.
- OPPSKRIFT: Klippfiskpudding
- LES OGSÅ: Finn din favoritt med klippfisk!
Eggebubbert
Dessert var forbehold rikfolket som hadde tilgang på flere råvarer på 1700-tallet, og eggebubbert var en vanlig dessert på den tiden.
- OPPSKRIFT: Eggebubbert