Marsipanbrød med sjokoladetrekk

Fine konfektbitar pynta med pistasjnøtter.

Foto: Ole John Berntsen

Marsipanbrød med sjokoladetrekk

Konditor Ole John Berntsen har oppskrift på eigne marsipanbrød til jul.

Slik gjør du

Rull ut marsipan i ei lang pølse og del opp i passe bitar. Grovhakk sjokoladen og varm opp 2/3 til 45 grader. Vend inn resten av sjokoladen til alt er smelta. (Sjokoladen skal vere ca. 32 grader).

Dypp marsipanbrøda i sjokoladen med ein gaffel og sett dei på eit fat med bakepapir til avkjøling. Dekorer med pistasjnøtter.

Marsipanen skal stå til avkjøling i romtemperatur. Når sjokoladen er stivna er dei klar til servering. Oppbevarast i lufttett boks i romtemeratur.

Kilde: Ole John Berntsen i lokalsendinga til NRK Sogn og Fjordane