NRK Meny
Mandler
Foto: www.frukt.no

Marsipan

De fleste marsipanoppskrifter inneholder halvparten sukker og halvparten mandler, men dette er ikke et magisk blandeforhold.

– Man kan fint bruke opptil 70 prosent mandler. Blir det mer enn det, endrer konsistensen seg, sier konditor Sverre Sætre.

Slik gjør du

Skåld mandlene og la dem tørke – gjerne en uke i romtemperatur, eller noen timer i ovnen på 60 grader med døren på gløtt. De må være helt fri for vann.

Mal dem fint og tilsett melis. Tilsett 2 eggehviter og eventuelt 1 ss glykose. Kna deigen godt. Hvis du etter god knaing fortsatt synes massen er for tørr, tilsett litt mer eggehvite.

Noen foretrekker å lage marsipan helt uten eggehviter, bare med mandler, melis og glykose. Prøv deg i så fall fram med mengden glykose.

Noen få dråper sitron skal også være godt i massen. Andre liker å ha en skvett konjakk eller sherry i marsipanen.

Kilde: Sverre Sætre