Lise Finckenhagens julekonfekt

Lise Finckenhagens julekonfekt. Marsipan- og nougatsnittene har fått frysetørrede bringebær og tørket appelsinskall til pynt.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Marsipan- og nougatsnitter

Julekonfekt fra Lise Finckenhagen. Det blir ca. 25 marsipan- og nougatsnitter av denne oppskriften.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Riv appelsinskallet fint og la det tørke i romtemperatur.

Kna likøren inn i marsipanen. Del marsipanen i to og kjevl ute to like store firkanter, ca ½ cm tykke. Bruk litt melis slik at marsipanen ikke fester seg til underlaget.

Dekk den ene firkanten med et jevnt lag nougat. Legg det andre marsipanflaket på toppen. (Pass på at det ikke noe overflødig melis på den siden som vender inn mot nougaten.)

Sett marsipanen kaldt i en times tid.

Smelt sjokoladen og pensle overflaten med mørk sjokolade. Pynt med hvite striper og appelsinskall før sjokoladen stivner.

Oppbevares kjølig og skjæres i små snitter eller firkanter.

Tips

Lag din egen marsipan:

Se også: Flere oppskrifter fra Nitimen

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen