Marshmallows med solbær

De er rosa, søte, luftige og smaker av vanilje og solbær. Forsyn deg med Mette Blomsterbergs marshmallows.

Foto: Fra TV-serien Det søte liv / DR

Marshmallows med solbær

På dansk kalles disse luftige godteriene for skumfiduser. Mette Blomsterberg leverer oppskriften på marshmallows med smak av solbær og vanilje.

Slik gjør du

Karamellsirup

Legg gelatinen i bløt i en halv liter kaldt vann i en halv time.

Kok 250 gram sukker, vann og glukose i en liten ren gryte til akkurat 117 grader. Mens karamellsirupen kokes, blandes 15 gram sukker med eggehviter, og dette piskes ganske lett og kort sammen i en miksmaster. Ta gryten av varmen.

Skum

Vri vannet av gelatinen og rør den raskt ut i den varme karamellsirupen. VIKTIG: Hell straks den varme karamellen rett ned i eggehvitene, mens det piskes hele tiden. Sett miksmasteren på høyeste hastighet og pisk skummet lenge, til det blir fast.

Smak

Skjær vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en liten kniv. Bland frøene sammen med en teskje melis. Knus de frysetørkede solbærene. Vend solbær og vaniljesukker inn i det faste skummet. Ha skummet i en engangs sprøytepose med en stor glatt 18 millimeter tyll i.

Dryss og trill

Ha melis i et flatt fat eller lignende. Sprøyt ut skummet til lange pølser. Trill pølsene forsiktig i melisen. La dem tørke ved romtemperatur i minimum to timer. Klipp dem i passe lengder med en ren saks. Trill dem i melisen igjen, så det er melis over hele.

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Det søte liv/DR