Marokkansk ovnsbakt kylling

Sitronkylling med ovnsbakte poteter.

Foto: Jamilla El Haddaoui

Marokkansk ovnsbakt sitronkylling

Sprøstekt kylling med løk, hvitløk, tomat, koriander og sitronskall. Krydder som ingefær, spisskummin, paprikapulver og chili setter ekstra god smak.

Slik gjør du

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Skrell og hakk løk og hvitløk. Skjær tomaten i terninger.
Finn fram en ildfast form. Ha i kyllinglårene, tilsett løk, hvitløk, koriander, sitronskall, tomat og olivenolje. Tilsett deretter salt og krydder. Bland alt godt sammen, og stek kyllinglårene i cirka 30-40 minutter, til de er sprøstekte og gjennomstekte. Sett formen på nederste rille i ovnen.

Serveres med godt brød og ovnsbakte poteter. Pynt med fersk koriander, oliven, sitron eller tørkede roseblader.

Kilde: Jamilla El Haddaoui i radioprogrammet «Holm» på NRK P1+