NRK Meny

Marokkansk lammegryte

Slik gjør du

Krydderpasta
Hell 2 ts kokende varmt vann over safranen og sett til siden.
Rist fennikelfrøene, stjerneanisen, kardemommen, kanelstangen, og sichuanpepperkornene i en tørr varm stekepanne i ca 2 min. Knus alt i en morter og sett til siden.
Knus chili, hvitløk, koriander, gurkemeie, og galangal til en grov pasta. Tilsett salt og hvitpepperkorn og knus til kornene er lett knuste.
Tilsett løk, vannet med safranen, paprikapulver, de ristede krydderne og olje. Bland godt.

Legg pastaen i en stekepanne og stek i 5 min på høy varme til den dufter.
Sett ned varmen og rør nå og da i 2 min. Sett til siden.

Lammegryte
Sett ovnen på 180 ºC.
Salte og pepre lammekjøttet, og brun det på alle sider i en varm ovnspanne på komfyren.
Hell av oljen og fordel krydderpastaen over lammet.
Legg på tomater, poteter, løk, dadler, aprikoser og laurbæblad. Bland alt.
Ta pannen av varmen og hell over buljongen og dekk med folie.
Stek i ovnen i 45 min, ta så av folien og stek i 1 time.

Hell limesaft og fiskesaus over kjøttet før servering.

Kilde: Kylie Kwong