Laster innhold, vennligst vent..
Marokkansk lammegryte

Vi bruker nakenbygg, som er bygg uten skall, i denne lammegryten. Nakenbygg suger til seg de krydrede smakene.

Foto: Carina Ahlskog / Yle

Marokkansk lammegryte

Vil du slippe å stå på kjøkkenet i helga? Putt alt i en gryte og gå og gjør noe annet.

Slik gjør du

Surr løk og gulrøtter i olje i en gryte sammen med krydderblandingen, nakenbygg, nøtter og frukt. Hell over buljongen.

Strø salt på bogen, og legg den oppå blandingen. Sett på lokk. Sett gryten i ovnen på 150 grader og la den stå i 3–4 timer, det kommer an på størrelsen på lammebogen. Den er klar når den slipper benet.

Avslutt med finhakkede urter og nedlagte sitroner. Server med revne rotgrønnsaker.

Kilde: Paul Svensson fra «Hygge i Strömsö»