NRK Meny
Marmorkake

Marmorkaken serveres som den er, med et melisdryss på toppen eller med litt varm sjokoladesaus.

Foto: Fra TV-serien «Duften av nybakt»

Marmorkake

Jeg elsker denne enkle, gammeldagse kaken som minner meg om da jeg var liten. Røren bli delt i to boller, den ene blandes med kakao og så blir de to blandet forsiktig sammen.

Slik gjør du

Bakes i rund form, 20 cm. Ha bakepapir i bunnen av formen og smør sidene med smør og dryss mel på.

Forvarm ovnen til 180 °C.

Rør smøret i en stor bolle eller i mikseren til det er mykt. Tilsett sukker og pisk til blandingen er lys og luftig.

Visp egg og vaniljesukker sammen i en liten bolle. Ha eggene i smørblandingen litt etter litt, visp hele tiden. Sikt i mel og bakepulver og vend forsiktig inn. Ha i melken og rør forsiktig til alt er blandet.

Del røren i to. Sikt kakaopulver over den ene halvparten og vend kakaoen inn.

Ha vekselvis skjeer med den lyse og den mørke røren i formen. Bruk en bakepinne eller lignende redskap til å lage svinger i deigen så den blir marmorert. Pass på at du ikke gjør for mye av det.

Stekes i ovnen i 45 minutter, sjekk med en bakepinne at kaken er ferdig.

Ta kaken ut av formen. Avkjøles på rist.

Tips

Denne kaken holder seg et par dager i en lufttett boks, eller den kan fryses.

Kilde: Duften av nybakt / Orig. tittel: Rachel Allen: Bake!