NRK Meny
Marinade
Foto: Hanne Hoftun / NRK

Marinerte grønnsaker på grillen

Start et par timer før selve grillingen. Mens grønnsakene står og godgjør seg i marinaden, kan du lage potetsalat og annet snacks som hører med til grillinga.

Slik gjør du

Lag marinaden først. Visp sammen presset hvitløk, sennep, limesaft og krydder. Så visper du inn olja, litt etter litt, omtrent som når du lager en vinaigrette. Dette skal bli en ganske kremete greie, men hvis den skiller seg er det helt greit, alt skal røres sammen uansett.

Skjær deretter grønnsakene i passe store biter. Husk at det må være såpass hold i dem at de ikke faller av spiddet ved første flammekast. Men de skal heller ikke være tjukkere enn at marinaden får trenge helt inn, dette gjelder særlig auberginer og sjampinjong.

Rør dem godt inn i marinaden, la stå i en drøy time og vend grønnsakene med jevne mellomrom. Når både du og grønnsakene er passe sugne, er det bare å træ dem på spiddet i en fargeglad rekkefølge.

Kilde: Bjørn Olav Nordahl i NRK Østafjells