Marinerte blåskjell

Anne Hjernøe bruker noen tomme blåskjell langs kanten av fatet, det gjør seg godt når blåskjell og paprika skal serveres.

Foto: Fra TV-serien Mat med Anne / DR

Marinerte blåskjell

Blåskjell marinert med paprika og løk kan serveres både varmt, lunkent og kaldt. Dryss over litt persille før servering og spis nybakt brød til.

Slik gjør du

Kok opp en gryte med vann. Skyll og rens blåskjellene godt. Åpne blåskjell bankes lett mot kanten av vasken. Lukker de seg, kan de spises. Hvis de fortsatt er åpne er de døde og skal kastes.

Skjær paprika i strimler, finhakk løk og hvitløk.

Ha blåskjellene i kokende vann og kok dem i 3-4 minutter, så helles de i et dørslag og får kjølt seg litt av.

Mens muslingene koker varmes olje i en stor og gjerne litt dyp panne. Løken stekes i olje på mellomsvak varme, til den blir klar og gjennomsiktig i fargen. Tilsett hvitløk, paprika og timian og la det steke i 4-5 minutter. Tilsett eddik og sukker og la det steke et par minutter til.

Avkjølte blåskjell plukkes ut av skallene og has i pannen sammen med paprikablandingen noen minutter. Blåskjellene har godt av å stå og trekke smak i paprikablandingen i en times tid, men også gjerne til neste dag.

Tips

Flere oppskrifter: Mat med Anne

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR