Marinert laks med agurksalat

Kjartan Skjelde serverer laksetartar med tynne skiver sprøstekt rugbrød og dressing av rømme og pepperrot.

Foto: Siri Bjelland Berven / NRK

Marinert laks med agurksalat

Agurksalat og laks hører sammen. I denne retten er ikke laksen kokt eller stekt. Den skal bare marineres i sitron og olje. Det blir en lett og frisk rett som du kan bruke som middag, forrett eller en smårett. Denne oppskriften blir middag til to eller en smårett til fire.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Skjær laksen i tynne skiver og legg dem ut på et fat. Krydre med salt og pepper. Hell over en blanding av sitronsaft og olje.

Agurksalat
Skjær av skallet på agurken. Skjær tynne bånd langs agurken med en aspargesskreller, gulrotskreller eller ostehøvel. Legg agurkbåndene i en dressing av vann, eddik og sukker i fem minutter. Rist av væsken på et kjøkkenpapir.

Pepperrotdressing
Riv pepperroten fint på et jern. Pisk rømmen luftig, ha i revet pepperrot. Smak til med salt.

Når den marinerte laksen skal serveres legger du agurksalaten over laksen, har på pepperrotdressing og noen tynne ringer med rødløk.

Tips

Hør:

Kilde: Kjartan Skjelde