NRK Meny
Laks i pita
Foto: Den Norske Turistforening

Marinert laks i pita

Hvis du marinerer laksen før du går ut på tur, er den ferdig når du skal legge den på bålet. Fisken er nydelig i pitabrød sammen med rømme og vårløk.

Slik gjør du

Bland sammen olje, honning, sennep, sitronsaft og evt. hvitløk og chilipulver. Hvis honningen er litt stiv, kan den godt varmes opp litt så den blir lettere å blande i marinaden.

Legg fiskefileten sammen med marinaden i en plastpose og la den marinere i 2-3 timer.

Pakk fisken godt inn i folie, og legg den på glørne /evnt på en grillrist over bålet. Etter ca 20 min er den ferdigstekt.

Fyll i varme pitabrød med laksen, rømme og hakket vårløk.

Tips

laks i pita
Foto: Den Norske Turistforening

Den Norske Turistforening anbefaler marinert laks i pita som turmat. Mmm! God tur!

Laksen kan selvsagt også bakes i ovn eller stekes i panne.

Kilde: Den Norske Turistforening