NRK Meny
Marengsrullekake med kirsebær

Marengsrulader blir praktfulle sommerdesserter. Du velger selv hva slags krem og bær du vil ha.

Foto: Fra TV-serien «Duften av nybakt»

Marengsrulade med kirsebær og mascarpone med rosevann

Marengsen kan du lage på forhånd. Lagre den luftig, dekket med folie. Fyll og rull kaken den dagen den skal serveres.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 180 ºC. Lages i form på 23 x 33 cm. Ha aluminiumsfolie i bunnen av formen og ca 4 cm opp på sidene. Klem hjørnene sammen. Pensle med vegetabilsk olje.

Ha eggehvite i en skinnende ren bolle (rustfritt stål er best) i en mikser (eller bruk en håndholdt elektrisk visp) og visp til det kan formes myke topper.

Tilsett sukkeret, alt på en gang (men hvis du bruker en håndholdt visp har du i litt og litt sukker) og visp med full hastighet i ca 4-5 minutter til det formes stive topper. Vend inn rosevann, eddik og siktet maismel ) og stek i 15-18 minutter, til marengesen har fått en lys brun farge og er fast å ta på.

La marengsen avkjøles i noen minutter. Vend den over et nytt ark med folie og fjern folien på baksiden. Avkjøl helt.

Fyll
Rør mascarponen myk. Ha i sukker. Smak til med rosevann. Du må kanskje ha i litt fløte for å gjøre mascarponen lettere å smøre utover. Del kirsebærene i to og ta ut steinene.

Smør kremen på marengsen. La ca. 4 cm nærmest deg være uten krem. Dekk kremen med kirsebær.

Nå skal du rulle kaken sammen. Rull bort fra deg. Ha kaken i folie til den skal serveres. Den holder seg fint et par timer i kjøleskap.

Skyv kaken forsiktig over på et serveringsfat. Pynt med kirsebær.

Tips

Rosevann (spiselig) er tilgjengelig fra spesialforretninger og apotek.


Kilde: Duften av nybakt / Orig. tittel: Rachel Allen: Bake!