Marengskake med grillet frukt og likør

To lag marengsbunn med krem mellom toppes med krem og grillet frukt.

Foto: Eva Robild / SVT

Marengskake med grillet frukt og likør

Prøv en litt uvanlig variant av den klassiske pavlovaen. Denne har grillet frukt på toppen. Tareq Taylor har gjort det veldig enkelt, han har kjøpt ferdige marengsbunner.

Slik gjør du

Fjern steinene fra mango og fersken. Grill frukten til den har fått fin farge. Skjær den opp i store biter etter grillingen.

Bland den grillede frukten med likør og vaniljesukker. La det stå i cirka 30 minutter.

Visp fløten. Legg halvparten av kremen på den første marengsbunnen og legg den andre bunnen over. Ha på resten av kremen. Lag en liten kant ytterst, så det ikke kommer til å renne ned på sidene av kaken. Legg på frukten. Klem over pasjonsfrukten. Pynt med mynteblader.

Tips

Kaken kan fryses og så tines i kjøleskap før servering.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen /SVT